Bongaa lintuja Tuomiokirkolta

Bongaa Tuomiokirkolta –lintutapahtumassa tarkkaillaan sunnuntaiaamuna 5.6.2016 klo 6-10 urbaanin Helsingin lintuja Tuomiokirkon ylätasanteelta käsin, Senaatintorin puolella. Sunnuntaiaamuna Helsingin keskustassa on aivan erityinen tunnelma, ja yllättäviäkin havaintoja voi tehdä. Viime vuonna vastaavassa tapahtumassa nähtiin muun muassa kaakkureita, sepelhanhia, merikotka ja kivitasku sekä kuultiin punavarpusen laulua keskeltä Senaatintoria.

Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin. Voit tulla mukaan vain osaksi aikaa ja myöhemminkin kuin heti kuudelta. Tapahtuman asiantuntijat, pappi ja lintuharrastaja Hannu Varkki Tuomiokirkosta sekä lintuyhdistys Tringan retkiopas, auttavat lintujen tunnistamisessa sekä antavat tietoa lintuharrastuksesta ja luonnon suojelemista.  Varustaudu sään mukaisilla, riittävän lämpimillä vaatteilla. Tapahtuman järjestäjät ottavat mukaan kaukoputkia, ja voit halutessasi tuoda mukanasi omat kiikarit tai kaukoputken.

Tapahtuma alkaa klo 6 psalmin lukemisella ja siunauksella. Tapahtuman jälkeen klo 10 voit halutessasi osallistua Tuomiokirkossa Luomakunnan sunnuntain messuun, jossa saarnaa ekoteologi Panu Pihkala ja liturgina on Hannu Varkki. Bongaa kirkolta –lintutapahtuma järjestetään samaan aikaan myös Kirkkonummen ja Laitilan seurakunnissa. Tapahtuman jälkeen tunnelmia ja havaintoja voi lukea sivulta facebook.com/bongaakirkolta. Seurakuntien lisäksi tapahtuman järjestäjänä on kristillinen ympäristöjärjestö A Rocha Suomi.

Lisätietoja: Hannu Varkki, [email protected], 050-5121 820 tai [email protected]

Yhdistyksen kokous ja yhdistyksen purkaminen 17th kesäkuu 2020
A Rochan väki puhuu ympäristöahdistuksen käsittelyn puolesta 27th marraskuu 2016
Uutisia
Norpasta ilmastonmuutokseen: kuulumisia kirkon ympäristöpäiviltä 7th syyskuu 2016
Uutta riparimateriaalia: Linnut 2nd elokuu 2016