Suruhartaus 12.5.

15th toukokuu 2015

Kristillinen ympäristöyhdistys A Rocha järjesti Kirkkonummen Hvitträskissä suruhartauden tiistaina 12.5.2015. Alueella toteutetut rajut hakkuut olivat herättäneet laajaa mielipahaa. Kristillinen suruhartaus tarjosi tilaisuuden ilmaista tunteita yhdessä.

”Kristittyjen tehtävänä on elää oman paikkakuntansa tapahtumien mukana”, toteaa A Rochan Suomen osaston puheenjohtaja Panu Pihkala, joka vastasi suruhartauden järjestämisestä. ”Usein seurakunnat käsittelevät iloa luonnosta, mutta vähitellen myös ympäristötuhoihin liittyvät hartaudet alkavat yleistyä”, hän jatkaa. Suomessa on viime vuosina järjestetty tällaisia hartauksia ainakin Talvivaaran kaivoksen ympäristöuhkiin liittyen ja Pohjois-Karjalan Kohtuus-liikkeen toimesta.

Tihkusateesta huolimatta Hvitträskin hakkuuaukealle kerääntyi kolmisenkymmentä ihmistä. Monet kertoivat surusta, jota metsän äkillinen tuho aiheutti. Asiasta on vireillä myös tutkintapyyntö poliisille. Alueen omistavat tahot, Senaatti-kiinteistöt ja Museovirasto, ovat yhtäältä vedonneet turvallisuusseikkoihin ja toisaalta myöntäneet hakkuiden olleen valitettavan rajuja. Ympäristöjärjestöjen metsäasiantuntijat eivät ole vakuuttuneita turvallisuusperusteista.

A Rocha on kristillinen ympäristöjärjestö, joka toimii tällä hetkellä 19 maassa. Suomen osasto perustettiin 2000-luvun alussa ja se on keskittynyt vaikuttamistyöhön seurakuntien kautta.

A Rocha Finland Lamentation May 2015

(kuva Timo Hormio)

Yhdistyksen kokous ja yhdistyksen purkaminen 17th kesäkuu 2020
A Rochan väki puhuu ympäristöahdistuksen käsittelyn puolesta 27th marraskuu 2016
Uutisia
Norpasta ilmastonmuutokseen: kuulumisia kirkon ympäristöpäiviltä 7th syyskuu 2016
Uutta riparimateriaalia: Linnut 2nd elokuu 2016