9th syyskuu 2016 | Panu Pihkala | Kommentit henkilöltä 0

Puhu luomakunnan puolesta!

Puhuminen ja tekeminen liittyvät yhteen. A Rocha Suomi on kristillinen ympäristöjärjestö, jossa toimitaan ilon, toivon ja yhteisöllisyyden ilmapiirissä.

Nyt käynnistyvässä blogissa A Rochan aktiivit käsittelevät ajatuksia ja kokemuksia kristillisen ympäristövastuun tiimoilta. Käytännön kuulumisia julkaisemme myös uutisissa, tämän blogin tarkoituksena on mennä askel syvemmälle.

Ihminen on kutsuttu käyttämään luomakunnan ääntä. Tämä on tehtävä, jossa täytyy olla sekä rohkea että varovainen. Rohkea siksi, että luomakunta huokaa tuskissaan ja kaipaa apua. Varovainen siksi, että ihminen helposti pitää omia toiveitaan luomakunnan toiveina. Ihminen voi esimerkiksi toivoa, että häiritsevät pedot poistuisivat metsistä. Metsäluonnon näkökulmasta taas petoja tarvitaan ekosysteemin täydempään kukoistamiseen.

Parhaimmillaan ihminen on kuin edunvalvoja, joka käyttää vastuullisesti ääntä toisen puolesta. Tällaista ajatusta on kehittänyt eteenpäin esimerkiksi ympäristöpolitiikan pitkäaikainen vaikuttaja, brittiläinen Andrew Dobson. Kirjassaan Listening for Democracy (2014) Dobson jopa menee niin pitkälle, että hän pohtii luonnon mahdollisuuksia käyttää omaa ääntään erilaisten tapahtumien kautta. Kun järveä saastutetaan tarpeeksi, se alkaa käyttää ääntään löyhkän ja muiden ihmiselle ongelmallisten asioiden muodossa. Dobsonin kirja tarjoaa paljon yksityiskohtaisempiakin pohdintoja, mutta luonnon oman äänen käsittely on jo erillisen blogin aihe.

Kategoriat: Yleinen
Tietoja kirjoittajasta Panu Pihkala

Panu Pihkala, Dr. Theol., is a postdoctoral researcher in the University of Helsinki and has worked with A Rocha Finland for years. His book on Eco-anxiety and Hope, published with acclaim in Finland in October 2017, is currently being translated into English.

Näytä kaikki kirjoitukset henkilöltä Panu Pihkala (2)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *