Vihreät riparit -materiaali

Suomen evankelis-luterilainen kirkko ja A Rocha Suomi ovat aloittaneet yhteistyön Vihreiden riparien tiedotuksessa, seurannassa ja materiaalituotannossa.

 

Vihreät riparit 2017: Tulevaisuus ja toivo

Ladattava ja helposti tulostettavaan muotoon taitettu materiaali on saatavilla tästä linkistä.
Alta löytyy verkkomateriaali.

Linkkejä ja sisältöä liittyen vuoden 2017 materiaaliin: Tulevaisuus ja toivo – Oppituntimateriaali ympäristöahdistuksen ajalle

Parempaa huomista ei voi luoda vain tarkastelemalla nykyhetkeä. On uskallettava rakentaa rohkeasti tulevaisuutta. Sekä luterilainen usko että suomalainen yhteiskunta ovat rakentuneet yhdistelmälle uudistamisen rohkeutta ja perinteen vahvuuksien säilyttämistä.

Työskentelyssä on 4 osaa: Orientaatio, kaksiosainen työskentely ja yhteenveto. Työskentelyn osat voidaan toteuttaa myös yksinään, mutta työskentelyn ensimmäisen vaiheen on tarkoitus johdattaa pohtimaan tulevaisuutta ensin valmiiden skenaarioiden ja roolien kautta, mikä helpottaa toisen vaiheen tulevaisuuden visiointia.

Muu materiaali

Lintumateriaali

Kirjanen sisältää käytännön tehtäviä, taustatietoa ja teologiaa. Myös lintuharrastukseen annetaan vinkkejä. Materiaali liittyy omalta osaltaan valtakunnalliseen Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan, mutta materiaalia voi käyttää monenlaiseen toimintaan ja eri vuosina.

Lintu

Kuvaaja: Hannu Varkki