17th kesäkuu 2020 | Panu Pihkala | Kommentit henkilöltä 0

Yhdistyksen kokous & yhdistyksen purkaminen

Hyvä A Rochan (entinen) jäsen,

 

Kansainvälinen A Rocha järjestäytyy uudelleen niin sanottuun Covenant-muotoon. Samassa yhteydessä ne kansalliset järjestöt, joilla ei ole ollut toimintaa pitkään aikaan, puretaan. Käytännössä tämä tarkoittaa tällä erää Brasilian ja Suomen järjestöjä.

 

Hallituksen ehdotusta Suomen A Rochan purkamisesta ei tehty hätiköiden. Asiasta on keskusteltu jo vuodesta 2017 lähtien, sillä on käynyt selväksi, että aktiivisia vastuunkantajia ei ole tarpeeksi. Heitä on yritetty löytää, mutta Suomessa ihmisillä on niin paljon muitakin keinoja kantaa kristillistä ympäristövastuuta, ettei A Rochalle ole oikein löytynyt sijaa. Nykyinen hallitus on toiminut kohtuuttoman pitkään ja on jo kauan etsinyt itselleen seuraajia. On muistettava myös, että yhdistys oli lakkaamisuhan alla jo vuonna 2010, kun ensimmäinen aktiivi-sukupolvi alkoi hyytyä.

 

Kannattaa olla iloinen ja tyytyväinen kaikesta siitä hyvästä, mitä A Rocha Suomen kautta on tapahtunut. Tietenkin moni toivoisi, että enemmänkin olisi saatu aikaan, mutta järjestö onnistui kuitenkin omalta pieneltä saraltaan kehittämään kristillistä ympäristövastuuta. Monia ihmisiä on kohdattu, seurakuntien ympäristökasvatusta on kehitetty ja edustustoimintaa on tehty yhteiskunnassa. Kansainvälinen A Rocha lähettää terveisiä jäsenistölle ja korostaa myös sitä, että tätä purkamista ei tule ottaa epäonnistumisena. Kaikella on aikansa.

 

Suomen A Rocha kiittää kaikkia tukijoitaan ja jäseniään vuosien varrelta. Nyt on aika tällä erää lopettaa yhdistys. Kristillinen ympäristönsuojelu jatkaa toteutumistaan Suomessa eri kanavia myöden. Entiset A Rocha -aktiivit ovat jo pitkään olleet mukana erilaisissa ympäristönsuojelujärjestöissä ja kirkkojensa ympäristötyössä.

 

Yhdistyksen vuosikokous, jossa esitetään yhdistyksen purkamista, pidetään 25.6. Helsingissä. Sääntöjen mukaan yhdistyksen varat lahjoitetaan purkutilanteessa yhdistyksen toiminnan mukaiseen tarkoitukseen. Kokouksessa aiotaan esittää, että yhdistyksen pienet varat lahjoitetaan kansainväliselle A Rochalle.

 

Kokouskutsu on alla. Lisätietoja tarvittaessa: [email protected] . Hyvää kesää ja onnea erilaisiin ympäristönvarjelun toimenpiteisiin!

 

 

A Rocha Suomi

Kokouskutsu

 

Yhdistyksen kokous, jossa esitetään yhdistyksen purkamista

Aika ja paikka: Rantakartanontie 4, Puotila, Helsinki, 24.6. klo 18.00

Lisätietoja: puheenjohtaja Panu Pihkala, [email protected], 0503185785

(Ilmoitathan jos olet aikeissa saapua kokoukseen! A Rochan taivalta juhlistetaan myöhemmin erillisessä tilaisuudessa, kunhan koronaepidemia on kokonaan laantunut.)

Kokouksessa käsitellään lisäksi yleiset sääntömääräiset asiat, kuten tilinpäätöksen ja toiminnantarkastuksen hyväksyminen.

Kategoriat: Yleinen
Tietoja kirjoittajasta Panu Pihkala

Panu Pihkala, Dr. Theol., is a postdoctoral researcher in the University of Helsinki and has worked with A Rocha Finland for years. His book on Eco-anxiety and Hope, published with acclaim in Finland in October 2017, is currently being translated into English.

Näytä kaikki kirjoitukset henkilöltä Panu Pihkala (2)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *